SMS i Politiets tjeneste

politiTyve har fået ringe arbejdsvilkår i Nordsjælland, hvor Tryk Politi endnu engang var med til at fange en indbrudstyv 

Nordsjællands Politi har som et værn mod tyve i kredsen etableret en sms-tjeneste, så borgerne informeres med signalement af indbrudstyve, når de er på spil. Klokken 11:13 torsdag overraskede en borger således en indbrudstyv i en villa på Larsensvej i Vedbæk. Tyven flygtede fra gerningsstedet i bil, men den lynsnare borger anmeldte indbruddet til politiet, og snart var en sms i omløb med signalement af tyven. 

 Tre kvarter senere - klokken 11:58 - blev tyven set omkring Ryetvej i Virum.
Igen røg en sms ud til borgerne i området. Halvandet time senere var det så tyvens køretøj, der blev spottet på H.A. Clausens Vej i Gentofte, hvor endnu en borger slog alarm. Og så var tyvens held efterhånden sluppet op. Politipatruljer i området kørte straks til stedet, hvor de umiddelbart efter kunne anholde tyven. En 40-årig mand fra København, der netop var i færd med et indbrud på stedet.
 
- Nej, tyven har ikke været særlig heldig i den her sag, men det har han måske været i andre sager. Det er det, vi skal finde ud af nu. Der er i hvert fald tale om en kending af politiet, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Ulrik Lindén. Nordsjællands Politi er ikke sene til at rose borgerne i sagen, hvor der gik sms'er ud til cirka 4.500 borgere.

- Der har været rigtig god respons fra borgerne i den her sag, hvor der bliver reageret så snart vi sender sms'er ud. Specielt i forhold til indbrud. Samtidig er folk blevet gode til at henvende sig og meget mere opmærksomme, når der sker noget mistænkeligt, siger vagtchefen. Allerede i 2010 lancerede den stærkt indbrudsplagede politikreds sms-kæder, der skulle aktivere borgere i jagten på indbrudstyve.

- I begyndelsen har vi brugt det meget, når personer var gået bort, hvor borgerne også var gode til at hjælpe os med tip, fortæller Politi Ulrik Lindén. Ingen af de steder, indbrudstyven opsøgte, lykkedes det ham at få tyvekoster med sig.

Tryk Politi er leveret af ProMobil ApS